Over Phavorite Concepts

Phavorite Concepts startte in 1999 als Phavorite Webdesign. Een onderneming voor de ontwikkeling van websites voor kleine en middelgrote organisaties. Belangrijke opdrachtgevers in de jaren zijn AA Hoveniers, CLS Services, De Bruine Pater, DetacheringsPartners, Fincon Interim, FINEatWORK.com, Formnet, FourM, Ingressus, Landelijke Onderzoekschool Ethiek, Lifecore Biomedical, MarkDesign, Skapa Interim, Studiecentrum Doorn, Van Ree Accountants en Vermunt.

Inspiratie voor de naam Phavorite

In 1999 was de eerste browseroorlog gestreden en maakte Internet Explorer van Microsoft de dienst uit (zie Wikipedia). Sinds de introductie van het World Wide Web waren het de ‘bookmarks’, Microsoft introduceerde haar eigen ‘favorites’ als naam voor het lijstje veelgebruikte webadressen dat je kan opslaan in de browser. Anno nu wil je graag dat een website geliked (Facebook) of geplust (Google+) wordt. In 1999 was het ultieme doel nog in het lijstje met favorieten van de bezoeker te komen.

De beweging richting Microsoft bleef echter beperkt tot de naam. Voor de techniek achter de websites hebben ‘Open Source’-oplossingen absoluut de voorkeur gehad.

De eerste letters ‘PH’ leggen de link met de voorletters van de mens achter Phavorite, Piet Hein Zijtveld. Zo kwam Phavorite uit de bus als naam voor de nieuwe onderneming.